ТОДОРОВДЕН: КОНСКИ ВЕЛИКДЕН В СТАРО ОРЯХОВО

Като фотограф от Варна ми е трудно да повярвам, че толкова време отлагах, за да направя този репортаж. Всъщност кушии съм снимал и преди, но беше толкова отдавна, че дори не помня кога беше…
Тодоровден, един от най-емблематичните празници преди началото на пролетта, честван всяка година съботата след Сирни Заговезни е наричан още от народа и Конски Великден. На този ден в България се почита коня и се организират кушии.
И ето ме на землището край Старо Оряхово, по пътя за Долни Чифлик, където за първи път, на 16 март 2019 година бяха организираи традиционните за празника конски надбягване. Хубаво слънчево време, въздух миришещ задължително на кебапчета и … конски фъшкии, далеч от разни молове, пълни с бацили и промоции…
Насладете се на снимките и не забравяйте да споделяте в социалните мрежи.

 

 

ПОСЛЕДНО ОТ ФОТОЕСЕТА

ЛЕВСКИ СКОК
FacebookPinterestTwitterLinkedin       Няма българин, който като чуе името на Васил Левски да не трепва нещо в него. Левски Прочети повече.
ПЕТКО ЛЬО, КАПИТАНИНЕ
Facebook Pinterest Twitter Linkedin             Петко льо, командирине… Така започва песента, посветена на един от Прочети повече.
КАТО РИБИТЕ: ЖИВОТ ВЪВ ВОДАТА
Facebook Pinterest Twitter Linkedin Да си фотограф във Варна със сигурност означава поне едно нещо – басейн „Приморски“. През 20- Прочети повече.
Още фотоесета…