В МУ-ВАРНА

След близо 10 години активна работа като фоторепортер в края на 2010 злощастно последният вестник, за който работих, Позвънете Новини, закри новинарската си част. И тъй като винаги си се представях като активен фоторепортер в главата си за мен настъпи доста труден период. В началото на 2011 се включих в проекта „Позвънете ВестникЪт“, който агонизира до май месец, след което отново се наложи да прекратя почти изцяло това, което най-много обичах да правя – да създавам новини в картинки. Причината основно беше появата на Фейсбук и многобройните новинарски сайтове, които и до ден днешен приемат снимките в интернет пространството като някаква даденост, а не като продукт на дългогодишния опит и умения на фотографи и предпочитат да ги откраднат, вместо да платят за тях. Така една „армия“ фоторепортери постепенно започна да изчезва и то в глобален мащаб. Пред мен стоеше трудният избор дали да продължа да снимам или да си търся друго поприще. В крайна сметка към края на 2011 година получих предложение за работа като фотограф на Медицински университет – Варна. Макар и с колебание, приех работата, защото най-много се опасявах, че ще остана да работя на бюро, а работата в такава среда смятах, че няма да ми допадне и ще ме съсипе в професионално отношение. Но се оказа, че всъщност съм допуснал огромна грешка. Попаднах в един свят, пълен с много интелигентни хора и в същото време и много млади – студенти, преминали тежък приемен изпит.

Постепенно разбрах, че всъщност тук е моето място. Натовареността на работа в сравнение с това да си фоторепортер беше в пъти по-малка, а същевременно не по-малко разнообразна. Това ми позволи да обърна внимание на себе си, да инвестирам в самостоятелна подготовка. Няма да крия, много от нещата, които доизградиха стила ми на снимане, който бях усвоил, докато работих за вестниците, научих от ютюб. И същевременно се научих да гледам по друг начин на това, което снимах. Осъзнах, че дори и в най-скучното академично събитие (Мнооого хора, като им кажа, че снимам за МУ-Варна ме гледат странно и си мислят, че това е една скромна ведомствена работа. Ами ще ги разочаровам – напротив не е!) хората се радват, тъжат – въобще винаги е пълно с емоция и хубави моменти, които си струва да бъдат запечатани. Всичко опира до въпрос на желание и поглед върху това, което се случва. И за да не бъдя голословен, а и дар словото не ми е най-силно, затова споделям тук някои от нещата, които правя в МУ-Варна.

 

 

В РАБОТИЛНИЦАТА ЗА ОЧИЛА НА МУ-ВАРНА
FacebookPinterestTwitterLinkedinКабинет 220 в Медицински колеж Варна е истинска работилница за очила. В него се обучават бъдещите специалисти от специалността „Медицински Прочети повече.
В ЗЪБОТЕХНИЧЕСКАТА ЛАБОРАТОРИЯ НА ФДМ
FacebookPinterestTwitterLinkedinВ зъботехническата лаборатория на Факултета по дентална медицина е винаги натоварено откъм работа и емоции… Снимки Петко Момчилов Още снимки Прочети повече.
ТЪРЖЕСТВЕНА ПРОМОЦИЯ НА ВИПУСК 2018 НА ФАКУЛТЕТА ПО МЕДИЦИНА
FacebookPinterestTwitterLinkedin155 лекари от България, Великобритания, Германия, Гърция, Испания, Израел, Кипър, Сирийска арабска република, Турция, Украйна и Швеция получиха дипломите си. Прочети повече.
ЛЕКАРИ В РОКЛИ И КОСТЮМИ
FacebookPinterestTwitterLinkedinЛекарите от Випуск 2018 г. на Факултета по медицина на МУ-Варна захвърлиха белите престилки и надянаха рокли и костюми за Прочети повече.
СПОРТНИ ИГРИ В ЕКОПАРКА
FacebookPinterestTwitterLinkedinСъс забавни спортни игри и барбекю завърши ориентационната седмица за новоприетите чуждестранни студенти в МУ-Варна. Проявата, която се проведе на Прочети повече.
ПЪРВИ МЕДАЛИ В СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ПЛУВАНЕ НА ЛЕТНИ УНИВЕРСИТЕТСКИ ИГРИ 2018
FacebookPinterestTwitterLinkedinПлувците на МУ-Варна спечелиха няколко златни, сребърни и бронзови медали още в първия ден, 27.08.2018 г., от състезанието по плуване Прочети повече.
ДАРИ КАПАЧКА – СПАСИ ЖИВОТ
FacebookPinterestTwitterLinkedinВ двора на МУ-Варна на 27.04.2018 г. започна кампанията „Зелен живот“, която се организира и съвместно с ВВМУ „Никола Й. Прочети повече.
МЕЖДУНАРОДНА КУЛИНАРНА ВЕЧЕР
FacebookPinterestTwitterLinkedinНа 1 Декември в ресторант Рапонги се проведе четвъртата поредна Международна кулинарна вечер, която тази година бе под надслов „A Прочети повече.
ОЩЕ ЕДНО ЗАРАДВАНО ДЕТЕ
FacebookPinterestTwitterLinkedinНа 21.02.2018 г. в УМБАЛ „Св. Марина“ председателят на асоциация „Докосни дъгата“ Денислава Ангелова връчи за пореден път дарение – Прочети повече.