ФОТОСЕСИИ И ПОРТРЕТИ

Твърди се, че портретът е най-трудният жанр във фотографията. Това навярно е така, защото за да снимаш хора уменията с фотоапарата остават на заден план, а много по-важен е психологическия подход. През годините като фоторепортер, а по-късно и като фотограф на Медицински университет – Врана съм разбрал следното: пред фотографа всички са равни. Затова дали пред мен що стои един най-обикновен човек или някой принци моят подход винаги е един и същ: да изградя доверие. Понякога това е трудно, защото хората се възприемат като нефотогенични и когато трябва да ги снимам, те казват, че не изглеждат добре, надяват една маска и започват непохватно да позират, в резултат на което резултатът е повече от трагичен. Ето в този момент съм се научил на някои хитрости, които разчупват леда и нещата се получават…

 

ЧЕРВЕНО И ЧЕРНО: YOANA TYRED
FacebookPinterestTwitterLinkedinЗнаеш ли, имам мускулна треска! – така ми писа Йоана, след като реализирахме тази нестандартна фотосесия под Аспарухов мост, където Прочети повече.
МАУС И ЛЕА
FacebookPinterestTwitterLinkedin     Ако се чудете защо направих тази фотосесия – отговорът е прост. Преди 20 години започнах работа като Прочети повече.
ЕМОЦИИ В ХОНДАТА: АНЕЛИЯ
FacebookPinterestTwitterLinkedinКато фотограф във Варна за мен винаги е било предизвикателство да правя нещата по своя собствен начин, да бъде различно, Прочети повече.
фотограф варна сватбен фотограф варна петко момчилов
ЙОАНА: ОТ БУХАЛКИТЕ КЪМ СЛУШАЛКИТЕ
FacebookPinterestTwitterLinkedinОще в момента, в който видях Йоана на една снимка с бухалки, публикувана във фейсбук без да се замислям ѝ Прочети повече.
АЛА МОМЧИЛОВ СТАЙЛ: КОЛЕДНА ФОТОСЕСИЯ
FacebookPinterestTwitterLinkedin„Петко е напълно луд! И точно тази лудост в него е гениална. Той никога няма да ви направи скучна снимка. Прочети повече.
ПЕТМИНУТНА ФОТОСЕСИЯ: АНТОНИЯ
FacebookPinterestTwitterLinkedinФотосесия в нестандартни условия не е новост във фотографията, нито пък за фотограф във Варна като мен но все пак, Прочети повече.