ФОТОСЕСИИ И ПОРТРЕТИ

Твърди се, че портретът е най-трудният жанр във фотографията. Това навярно е така, защото за да снимаш хора уменията с фотоапарата остават на заден план, а много по-важен е психологическия подход. През годините като фоторепортер, а по-късно и като фотограф на Медицински университет – Врана съм разбрал следното: пред фотографа всички са равни. Затова дали пред мен що стои един най-обикновен човек или някой принци моят подход винаги е един и същ: да изградя доверие. Понякога това е трудно, защото хората се възприемат като нефотогенични и когато трябва да ги снимам, те казват, че не изглеждат добре, надяват една маска и започват непохватно да позират, в резултат на което резултатът е повече от трагичен. Ето в този момент съм се научил на някои хитрости, които разчупват леда и нещата се получават…

 

ЧУДОМИРА!
  Два часа се снимахме с Чудомира. Време достатъчно, за да я накарам да се отпусне и разкрие душата си Read more.
НАЧИНАНИЕ: ОТРАЖЕНИЯ, СЕНКИ, РАМКИ, ЕМОЦИЯ, ЙОАНА
            Като сватбен фотограф и фотограф от Варна привърженик изцяло на репортажната и документалната фотография Read more.
КАТО РАПУНЦЕЛ: ДОКТОРЪТ С НАЙ-ДЪЛГАТА КОСА
Като фотограф от Варна знам, че всеки човек, който срещам и всеки, който идва при мен има своя собствена история. Read more.
КОЛЕДНА ФОТОСЕСИЯ НА ИРЕНА С КАПЕЛА И ЛЕБЕД ОТ СВАРОВСКИ
Като удари термометърът 17 градуса в предпоследната седмица на декември 2019-та и се задържа така цяла неделя… Та хубавото слънчево Read more.
ЧЕРВЕНО И ЧЕРНО: YOANA TYRED
Знаеш ли, имам мускулна треска! – така ми писа Йоана, след като реализирахме тази нестандартна фотосесия под Аспарухов мост, където Read more.
МАУС И ЛЕА
    Ако се чудете защо направих тази фотосесия – отговорът е прост. Преди 20 години започнах работа като фотограф Read more.