ФОТОЕСЕТА

Здравейте в страницата, озаглавена

„ФОТОЕСЕТА“.

Много дълго се чудех какво наименование да използвам. Самата дума фотоесе не е сред най-разпространените. Самият жанр има доста особености. Накратко, фотоесето е задълбочен разказ, съставен от фотографии, който описва дадена история, случка, човек и т. н. Характерно за фотоесето е, че

снимките предизвикват чувства и емоции у зрителя

и задълбочено разказват историята. В този смисъл много от публикациите в тази страница излизат от точните рамки за фотоесе, тъй като имат събитиен характер или не са толкова изчерпателни.
Идеята ми

като фотограф във Варна

е тук да Ви запозная с това, което най-много обичам. А именно да правя репортажи и то предимно за хора или случки. Публикациите тук нямат претенции да бъдат някаква новина, нито да конкурират новинарски сайтове или фотографски такива.

Репортажите са правени изцяло за мое собствено удовлетворение.

И не само. Снимането на коренно различи и противоположни неща ми помагат трупам опит и да не изпадам в „коловоз“.

 

 

РЕПОРТАЖ: ВЗРИВ УБИ ДВАМА В БЛОК 302 НА КВ. ВЛАДИСЛАВ ВАРНЕНЧИК
FacebookPinterestTwitterLinkedinДвама души загинаха, а 18 бяха евакуирани от от блок 302 във варненския кв. Владислав Варненчики след взрив, който избухна Прочети повече.
NIKON Z 50 В РЕАЛНИЯ СВЯТ – NIKON Z 50 IN THE REAL WORLD
FacebookPinterestTwitterLinkedinЗдравейте! Това е ревю на Никон З 50 – най-новия член в безогледалния свят на японската марка. В РЕВЮТО СПОДЕЛЯМ Прочети повече.
МЪЖКО ЦАРСТВО
FacebookPinterestTwitterLinkedinКато фотограф, който се е специализирал в репортажната фотография и разказването на истории имам привилегията да попадам на места, в Прочети повече.
ПОСЛЕДНОТО ПЛАВАНЕ НА СЛАВА
FacebookPinterestTwitterLinkedinУникална операция по преместването на единствената българска подводница „Слава“ от Пункт за базиране „Варна“ към Белослав се проведе във варненския Прочети повече.
АРХАНГЕЛ МИХАИЛ: ЕМОЦИИ В ЦЪРКВАТА
FacebookPinterestTwitterLinkedinКато фотограф във Варна църковните празници винаги са ме привличали, сякаш вътре в светия храм се случва нещо магическо. Не Прочети повече.
#EСЕ: БАЙ ГАНИО В ТРЕСКА ЗА ОРИЕНТА
FacebookPinterestTwitterLinkedin  Ако днес Алеко Константинов беше жив и трябваше да опише събирателния образ на Бай Ганьо, най-веротяно първо щеше да Прочети повече.