ФОТОЕСЕТА

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Здравейте в страницата, озаглавена фотоесета. Много дълго се чудех какво наименование да използвам. Самата дума фотоесе не е сред най-разпространените, а самия жанр има доста особености. Накратко, фотоесето е задълбочен разказ, съставен от фотографии, който описва дадена история, случка, човек и т. н. Характерно за фотоесето е, че снимките трябва да предизвикват чувства и емоции у зрителя и задълбочено да разказват историята. В този смисъл много от публикациите в тази страница излизат от точните рамки за фотоесе, тъй като имат събитиен характер или не са толкова изчерпателни.
Идеята ми е тук да Ви запозная с това, което най-много обичам – да правя репортажи и то предимно за хора или случки. Публикациите тук нямат претенции да бъдат някаква новина, нито да конкурират новинарски сайтове или фотографски такива. Репортажите са правени изцяло за мое собствено удовлетворение. И не само. Снимането на коренно различи и противоположни неща ми помагат трупам опит и да не изпадам в „коловоз“.

 

РЕПОРТАЖ: КУРБАН ЗА ЗДРАВЕ ЗА СВ. АРХАНГЕЛ МИХАИЛ
Десетки хора, много от които в неравностойно социално положение или със специални физически нужди, стигнаха почти до бой за да Прочети повече.
ДА СНИМАШ АРА МАЛИКЯН
Честно казано цигулката изобщо не ми допада като нещо за слушане, дори по-скоро това е един от инструментите, който ненавиждам. Прочети повече.
РИБАРИ, ИЛАРИЯ, КОТКИ И КУЧЕ
Пасажи от илария примамват десетки рибари край Морска гара във Варна в началото на октомври 2018 г. А неизменна част Прочети повече.
ОТ АСПАРУХ ДО НАШИ ДНИ
С уникални исторически възстановки на 22.09.2018 г. в кв. Аспарухово във Варна беше отбелязана 110-тата годишнина от обявяването на Независимостта Прочети повече.
РЕПОРТАЖ: FAST&FURIOUS – VARNA DRIFT 2018
Автомобили с мощност от 330 до 600 к.с. превзеха паркинга на Мол Варна. Зрелщните демонстраци, озаглавени Summer Drift Show Varna Прочети повече.
РЕПОРТАЖ: THE TOBACCO ROAD
Пътят на коприната. Е не точно, защото не става въпрос нито за Китай, нито за път, нито за коприна. Това Прочети повече.