ЕСЕ ЗА ЛЕВСКИ

Как се пише есе за Левски, и то в деня към неговата гибел, 146 години по-късно. Личността на Апостола на Свободата е толкова обаятелна и необятна, че дори и малък опит за това според мен би било не само грешка, но и провал. Затова, просто ще споделя това, което изпитах, докато правих снимките в днешния ден. Общо взето мястото беше обичайното – Морската градина, Алеята на възрожденците. И обичайните заподозрени – кметът, попът, даскалът, както си му е реда. Разбира се ритуалът беше военен с традиционните слова за повода. Въпреки наглед скучната картинка настроението от страна на обикновените хора беше доста приповдигнато, а най-много се радваха децата – ученици от различни училища и най-вече тези от началното Васил Левски, което не работи от няколко години, защото се разпадна, въпреки основния ремонт, който му беше направен.
Но да се върнем към децата. Две от тях носеха огромен портрет на Апостола, но вместо на първа линия, бяха застанали малко по-отзад и настрани от знамето. Рисунката в рамка и стъкло явно доста тежеше, защо те се сменяха, а от време един от учителите им помагаше. Та имено този портрет, с осанката на най-великия мъж на България, най-големия герой, единственият и неопетнен от никого досега, се подаваше измежду детските глави и наглеждаше случващото се…

 

 

 

 

ПОСЛЕДНО ОТ ФОТОЕСЕТА

ИСТИНСКИ ЕМОДЖИТА
FacebookPinterestTwitterLinkedinКогато колегата от в. Черно море Пламен Гутинов ми показа снимките на тези кръгли изкуствени камъни, нарисувани като емоджита в Прочети повече.
АМБЕЛИНО: ФОТОПИС ИЗ АСЕНОВГРАД
Facebook Pinterest Twitter Linkedin За разлика от другите ми репортажи на тази страница, този изцяло има един доста по-личен характер Прочети повече.
MISSION ABORA
Facebook Pinterest Twitter Linkedin   Построяването на лодката за Мисия Абора IV несъмнено за мен като фотограф във Варна е Прочети повече.
Още фотоесета…